Hello world!

En konsert med Kongero tar lyssnaren på en fantastisk resa, en mäktig och vidsträckt skandinavisk folkmusikupplevelse. Blåtoner, banbrytande polyfoni, svängigt och intimt. Kongero bildades 2005 och har sedan dess etablerat sig som en av de absolut främsta folkliga vokalgrupperna i Sverige. Musiken präglas av klarhet, täta klanger och tajt rytmiskt driv. På ett självklart vis kompletterar de fyra sångerskornas personliga uttryck varandra och ger gruppen dess unika sound. Med sångteknisk skicklighet, oemotståndlig lekfullhet och briljanta arrangemang tar Kongero den traditionella folkmusiken in i nutiden.

Den 9 juni 2017 släppte Kongero sin efterlängtade fjärde platta “KOM” som under efterföljs av en releaseturné i Europa, Nordamerika och Karibien under 2017/2018.

Kongero har sjungit på festivaler inom folkmusik, a cappella och kammarmusik och gjort framgångsrika turnéer i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Polen, England, Skottland, Belgien, Singapore, Kanada och USA. Kongero har släppt tre fullängdsalbum, medverkat på en guldsäljande Naxosskiva och gav under jubileumsåret 2015 ut första delen i en serie Song Books med workshopmaterial. Nästa del släpps under 2017.